top of page

מחקר

במעבדה אנו מתמקדים בשלושה נושאים מרכזיים: 
 

  • כתיבה עם ילדי גן - בחברה אוריינית ילדי גן מביעים עניין בשפה הכתובה עוד בטרם למדו קרוא וכתוב בבית הספר. כתיבה היא משימה מאתגרת הכרוכה בהפיכת מילה דבורה לסמלים. כאשר ילדי גן מנסים לכתוב הם זקוקים לעתים קרובות לסיוע ממבוגרים (הורים, סבים, גננות) אשר מתגייסים ומתווכים לילדיהם כתיבה. משמעות התיווך היא שותפות פעילה בין הילד למבוגר האחראי המעודד אותו לקבל מסרים אודות מערכת הכתב כגון קישור לאות. במעבדה אנחנו חוקרות את אופי תיווך הכתיבה לילדים צעירים ומשמעותו להתפתחות ההבנה של הילדים את השפה הכתובה.

     

  • קריאת ספרים לילדים - קריאת ספר משותפת מבוגר-ילד מזמנת קירבה, למידת העולם ודיאלוג על אודות הרגשות והמניעים להתנהגויות גיבורי הספר. שיחות בין מבוגרים  וילדים המעודדות את הילדים להגדיר רגשות, לחשוב על מניעים להתנהגות הדמויות ולהבין את מערך יחסיהן של הדמויות עם הסובבים אותן עשויות לתרום להתפתחותם הרגשית-חברתית של ילדים. במעבדה אנו חוקרות  את סגנון קריאת ספרים לילדים ומשמעותו להתפתחות שפה, ידע עולם, הבנה רגשית-חברתית.  
     

  • הורות והדרכת הורים - ההורים מספקים את ההקשר האינטימי המשמעותי להתפתחות ילדיהם. משימת ההורות מורכבת ולעתים על ההורים להתמודד איתה ללא מערכות תמיכה מספקות. מכיוון שכך, יש חשיבות ללמוד אותה ולייצר הדרכת הורים מתאימה. במעבדה אנו  חוקרות את מודל "מחומש ההורות" שעקרונותיו הם: שותפות בין מטפלים משמעותיים, מנהיגות הומאנית, אהבה ללא תנאי, פיתוח עצמאות והנהגת כללים (גבולות). באמצעות מודל זה אנו חוקרות הורות בישראל ובוחנות את מאפייניה, ממה היא מושפעת וכיצד התנהגות על פי העקרונות מנבאת את רווחת ההורים והתנהגות ילדיהם. 

פוסטר תזה רוני ישר
פוסטר התזה- שחר אבן טוב-page-001.jpg
‏צילום מסך 2022-06-22 ב-18.07.28 1.png
bottom of page